III Fira del Llibre Feminista a Sabadell

 

El proper dissabte 10 de març es realitzarà la III Edició de la Fira del Llibre Feminista de Sabadell.

Aquí teniu la programació:

Consulteu aquí tota la informació de la programació de la Fira del Llibre Feminista de Sabadell 2018:


10:00h Obertura de la fira i l’espai d’exposició.


11:00h Contacontes infantil.

Contacontes a càrrec de les Biblioteques de Sabadell, a l’espai de la Bbibliocarpa


12:00: Xerrada: “ Dones i revolució: Una mirada internacionalista”

Una mirada internacionalista sobre el paper de les dones en els processos revolucionaris. Amb la intervenció de:

Inty Maleywa

Malena Laverde més coneguda pel seu sobrenom artístic, Inty Maleywa, pren el seu nom de la paraula Quechua Inti, que significa el sol i el foc constant, i Maleywa, també d’origen Quechua i que significa lluita per la vida. La seva obra pictòrica recorre la història del conflicte Colòmbia des dels anys 20, fins a principis de la dècada del 2010, amb l’entrada dels diàlegs de pau. Guerrillera, artista, i estudiosa de la història de la guerrilla, la seva obra ha estat presa per les FARC com un llegat de memòria viva dels més de 50 anys de lluita a Colòmbia.

Inty va entrar a les FARC el 2003, tenia 22 anys i estava recentment graduada de Publicitat a la Universitat Bolivariana de Medellín. Explica que el seu ingrés es dóna per decisió pròpia, motivada en part per les amenaces que van patir companys propers seus. Estant a prop del seu grau, Malena feia classes de cultura i feia treball social amb infants de les poblacions properes a Medellín properes, en el seu grup havien membres del Partit Comunista, però afirma que no sabia que algun era guerriller. Una nit en tornar a casa als afores de Medellín, en la qual vivia amb altres dos estudiants, va trobar que algú havia entrat i havia calat foc a les plantes i els gats que tenien de mascotes, deixant una nota amb el missatge “guerrillers “.

+informació


13:30: Vermut musical

Vermut musical amb el grup musical Ketekalles, a l’espai del Racó del campanar.


14:30: Dinar popular i solidari

Dinar popular, a càrrec del grup de suport a l’Elgio, raper sabadellenc, condemnat a presó per l’Audiència Nacional. Si voleu més informació sobre el cas, podeu consultar els perfils del seu grup de suport aquí.

 


16:30h Ruta històrica teatralitzada pel centre de Sabadell


18:00h Taula rodona: “Construïm la República feminista” 

Amb la participació de:

 

Maria Colera Intxausti

(Donostia, 1972) llicenciada en Filologia Basca (Universitat de Deusto), màsters en Interpretació de conferències (UEM) i en Construcció i representació d’identitats culturals (UB). Traduccions més destacades: A Room of one’s own de Virginia Woolf (EN>EU) [Gela bat norberarena, Consonni, 2013], La plus belle histoire du monde d’Hubert Reeves (FR>EU) [Munduko historiarik ederrena, Gaiak, 2006], Ni ez naiz hemengoa de Joseba Sarrionandia (EU>CA) [Jo no sóc d’aquí, Pol·len Edicions, 2014]. I per a Godall Edicions ha traduït, conjuntament amb Ainara Munt, el recull de contes d’Iban Zaldua Enlloc, mai (2015).

És militant de l’Esquerra Independentista.

 +informació

Bel Olid

En realitat, l’única cosa important que heu de saber de mi és que llegeixo. Llegeixo sempre, tot el que trobo, compulsivament. Els cartells si vaig pel carrer, les etiquetes del xampú si sóc a la dutxa, el diari de la senyora que tinc al costat si vaig amb metro. I llibres, és clar. Molts llibres.

Però potser no en teniu prou. Potser voleu saber altres coses. És estrany mirar enrere per parlar de la vida quan no has arribat als 40 i et fa l’efecte que tot el que has fet de remarcable és ser feliç alguna estona.

Vaig néixer a Mataró el 1977. En aquells anys de democràcia incipient, en un barri d’immigrants allunyat del centre i del mar que llepa la llarga platja de la ciutat, l’escola va tenir un pes tan enorme que de vegades em demano què hauria passat, on hauria acabat, si la mare hagués tingut mandra i en comptes de dur-me a l’escola pública nova que teníem a deu minuts de casa m’hagués dut a la que hi havia just al davant, també pública però que encara arrossegava el pes de l’educació franquista.

+ informació

Jule Goikoetxea Mentxaka

Jule Goikoetxea Mentxaka (Sant Sebastià, Guipúscoa, 1981) és una filòsofa política basca. Nascuda a Sant Sebastià, va abandonar la ciutat als 15 anys i ha estat l’última dècada com a investigadora en universitats europees i canadenques. Les seves últimes investigacions les ha realitzat a la Universitat de Cambridge. És coneguda tant per la seva producció teòrica i literària com per les seves col·laboracions regulars en els mitjans de comunicació com Berria, Diagonal i Euskal Irrati Telebista (EITB). Actualment és investigadora i professora de la Universitat del País Basc.

Coneguda per les seves aportacions a la teoria del discurs, la comunicació, la democràcia i l’estat. Ha analitzat els mecanismes de la reproducció del poder polític i social, inclòs el prestigi, l’autoritat i la violència simbòlica. També ha treball els temes de nacionalisme i sobirania i més específicament, la privatització de la democràcia, com un procés mitjançant el qual la sobirania popular, o el poder popular, inclosa l’autoritat pública, queda en mans privades amb poder no només de decisió sinó d’execució d’aquesta manera, el poder popular o polític queda privatitzat mitjançant els govern i executius actuals, que s’han vist reforçats al contrari del que ha passat amb els parlaments i poders legislatius, que ara per ara es veuen esquivats i no tenen poder vinculant, tant dins dels estats-nació com de la Unió Europea. Aquest procés es duu a terme mitjançant el sistema de govern no només europeu, sinó global, conegut com governança, i té com a objectiu, segons la professora Goikoetxea, el desempoderament de les classes populars i molt especialment de les dones. Una de les seves últimes propostes és la creació d’un Estat Basc democràtic Feminista i Federal.


20:00h Lectura del manifest de la fira

 


20:15h Espectacle de foc a càrrec de les bruixes del nord