Entitats al Casal

Aquestes són les entitats i col·lectius que actualment tenen la seva seu o es reuneixen de forma habitual al nostre espai:

 • Arran Sabadell
 • CAL (Coordinadora d’Associacions per la Llengua)
 • Comissió de Festes Populars de Sabadell
 • Comissió Jove del Barri de Gràcia
 • Cooperativa de Consum El Teixit de la Terra
 • COS (Coordinadora Obrera i Sindical)
 • CUP (Candidatura d’Unitat Popular)
 • Crida per Sabadell
 • El Rodal
 • Espai de cuina i cultura de Can Capablanca (Flama Roja SCCL)
 • Endavant OSAN
 • Grup de Suport Detingudes 23S
 • Grup de Suport 9 de Lledoners
 • Justa Revolta
 • Moviment Popular de Sabadell
 • Ràdio Trama, la ràdio lliure de Sabadell
 • Sabadell Rugby Club
 • Teler Cooperatiu

Tot seguit podeu trobar més informació d’algunes de les entitats, si voleu contactar amb qualsevol d’aquestes entitats ens podeu enviar un correu a casal.capablanca@gmail.com

   cal_BN

Coordinadora d’Associacions per la Llengua – Sabadell (CAL)

Encara que el Correllengua ha estat portat a Sabadell des de fa més de 13 anys gràcies a la feina del Casal Independentista i Popular de Sabadell “Can Capablanca”, la Coordinadora d’Associacions per la Llengua catalana no neix, com a nucli formal a Sabadell, fins l’any 2004, encara que el Correllengua 2003 ja fou un acte potent, obert i participatiu, doncs la relació amb les altres entitats sabadellenques en pro de la llengua i la cultura catalana foren d’allò més enriquidores.

La presentació del nucli formal es produeix el maig i, en un Casal Pere Quart ple a vessar, l’actor Joel Joan i Montse Pérez, antiga membre de la CAL de Terrassa, varen presentar la CAL Sabadell.

A partir d’aquí la nostra entitat ha volgut donar a conèixer la realitat sociolingüística del país, abraçar tota la ciutat de Sabadell i intentar donar-li a la llengua catalana allò que realment es mereix. La CAL sorgeix d’una necessitat, la de vehicular les inquietuds d’una sèrie de gent que veu en aquesta entitat els objectius que han d’assolir els Països Catalans:

  • Presentar la llengua catalana com una llengua integradora, moderna, desacomplexada que esdevingui la llengua d’integració i cohesió social.
  • Garantir un futur digne per a la nostra llengua incidint en les polítiques lingüístiques de la ciutat.
  • Reclamar el reconeixement de la unitat i l’oficialitat de la llengua catalana en tot el seu territori, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó.

Així doncs, vinculats amb l’Esquerra independentista de la ciutat de Sabadell i amb el suport recíproc de ciutadans i ciutadanes de la població, la CAL ha anat prenent força a la nostra ciutat, però encara li queda molt camí per fer i necessitem l’ajuda de tots i totes, així que us animem a participar i a aportar el vostre granet de sorra, sigui col·laborant-hi o fent-vos socis de la CAL.

Contacte: sabadell@cal.cat

cup_bn

Candidatura d’Unitat Popular de Sabadell (CUP)

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) és el col·lectiu polític que aplega les persones que, des de la perspectiva política de l’esquerra independentista, promovem la Unitat Popular i, des d’aquest àmbit, volem treballar propostes concretes per un Sabadell:

 • Sense marginació ni desigualtats, amb qualitat de vida als nostres barris.
 • Que promogui la cultura com a eina d’identitat col·lectiva.
 • On imperi la democràcia participativa.
 • Amb un rodal preservat per a tots i totes.
 • On la ciutat sigui un espai per a la convivència.
 • Motor de la construcció d’uns Països Catalans lliures i solidaris.

Des de la CUP estem segurs que per tirar endavant un model alternatiu de societat tan sols és possible superant les mancances i misèries dels progressistes oficials d’aquest país i tornant el protagonisme al poble organitzat.

Lluitem, per tant, per construir una alternativa alliberadora, nacional i d’esquerres per als Països Catalans i bastir una alternativa ciutadana per a Sabadell.

Contacte: sabadell@cup.cat
Web: sabadell.cup.cat

mps-logo

Moviment Popular de Sabadell (MPS)

El Moviment Popular de Sabadell el conformen cinc col·lectius de l’esquerra independentista i rupturista de la ciutat (Arran – Assemblea de Joves de Sabadell, Justa Revolta, Endavant OSAN, Ràdio Trama i el Casal Independentista i Popular de Sabadell Can Capablanca) amb uns objectius i pràctiques polítiques comunes basades en la lluita des de la base per a la transformació social i l’alliberament nacional del nostre país. El nostre principal àmbit de lluita és la ciutat de Sabadell, ja que som conscients que per treballar per a aquests objectius és bàsic fer-ho des de la nostra realitat més immediata.

Twitter: twitter.com/mpsabadell

bitlles_bn

Club Bitlles Sabadell

El Club de Bitlles Sabadell va néixer el febrer de 2007, un bon dia tot voltant pel Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Vàrem acabar la caminada davant de l’antiga casa d’un tal Pere Quart, el Marquet de la Roca, allà vam trobar un joc que ens semblava que es deia BITLLES CATALANES. I desprès d’una llarga partida “sense saber-ne massa bé les normes” decidírem provar de muntar un equip.

L’estiu del 2007 ens vàrem estrenar a les 24 Hores de Bitlles Catalanes d’Ivars D’Urgell on varem començar a descobrir la màgia de les Bitlles, 24 hores seguides per començar no està gens malament no? La següent temporada Oficial ja varem participar a la lliga de 2ª Barcelonesa, a la Copa Generalitat, i el Campionat de Catalunya, i això ho hem anat fent durant les tres temporades més. També participem en molts campionats, tant de festa major com de celebracions diverses, nosaltres mateixos organitzem cada any coincidint amb les Barraques de Sabadell  la Copa Vallès on convidem els diferents equips del Vallès.

Val a dir que els nostres fins no són únicament esportius, si no que lluitem per la recuperació d’aquest esport del nostre país, les Bitlles van ser prohibides durant el franquisme, per tant encara estem amb plena reconstrucció d‘aquest esport/cultura/tradició/diversió. Com li vulgueu dir.

Visca la terra! Salut i Bitlles!

Contacte: bitlles.sabadell@gmail.com

olla_BN

Flama Roja

Flama Roja és la cooperativa de treball que gestiona l’Espai de Cuina i Cultura Can Capablanca, un espai que és alhora bar, restaurant, punt de trobada i dinamitzador social. La cooperativa, a través de la gastronomia i el bon beure, vol acostar-vos a la cultura popular.

Funcionem de forma assembleària. Així tant la gestió diària com el rumb de l’empresa és decidit per totes les persones que hi treballen generant un projecte que es gestiona de forma comunitària. A més, és una empresa sense ànim de lucre, així doncs, qualsevol possible excedent que es generi, al marge dels salaris, es destina a projectes socials.

Proveïm una de les cartes més completes de vins d’arreu dels Països Catalans, les cerveses artesanes més bones del país, uns menús casolans i equilibrats, una carta de sopars amb productes propis com les coques i tot en un ambient familiar i a preus populars.

Contacte: restaurant@cancapablanca.cat
Web: restaurantcancapablanca.cat

cfps_bn

Comissió de Festes Populars de Sabadel (CFPS)

La Comissió de Festes Populars de Sabadell és una entitat d’entitats sense ànim de lucre de Sabadell. Els fins de l’Associació són coordinar les festes populars i desenvolupar els valors recotors que ens hem proposat i, promoure el teixit associatiu de la ciutat tot duent a terme diferents festes de caire popular i participatiu.

La CFPS està formada per unes 25 entitats de Sabadell i alhora per una vintena d’entitats que col·laboren en els diferents actes que es duen a terme, a més d’una desena de persones a títol individual.

Els nostres valors recotors són: LA PARTICIPACIÓ, LA CULTURA CATALANA I POPULAR, AUTOGESTIÓ I AUTONOMIA I, ESPERIT CRÍTIC.

Les activitats que duu a terme són: La Festa Major de Sabadell (Barraques), suport als diferents actes que les entitats de la CFPS duen a terme i coordinació entre les entitats per millorar la xarxa d’entitats de la ciutat de Sabadell.

Contacte: festespopulars@gmail.com
Web: barraquessabadell.blogspot.com

teixit_BN

El Teixit de la Terra

El Teixit de la Terra és una cooperativa de consum, iniciada l’any 2002 per unes quantes famílies que tenien un objectius comuns:

 • Comprar productes a preus justos i provinents d’un circuit curt.
 • Consumir productes procedents d’una agricultura ecològica, responsable amb l’entorn i que doti l’agricultor/a de més independència econòmica.
 • Obtenir productes del territori i de temporada, de producció autòctona, amb varietats locals.
 • Recolzar les iniciatives de persones valentes que decideixin iniciar-se com a agricultores.
 • Participar de la cooperativa de consum, com a moviment social i eina de transformació social efectiva.
 • Difondre el missatge del consum responsable i ecològic.
 • Conèixer persones amb les mateixes inquietuds i sensibilitats amb qui anar teixint la terra.

L’estructura de la cooperativa s’ha anat modificant amb el temps, tot passant de poques famílies que recollien la comanda un sol dia a la setmana, fins a 90 famílies, distribuïdes en dos locals i amb diferents dies de recollida.

El moment actual és favorable a les cooperatives de consum, que s’han multiplicat a Sabadell i que han promogut un nou redimensionament del Teixit de la Terra.

Actualment el Teixit està integrat per uns 60 nuclis familiars, que s’abasteixen a dos locals (un a la Creu Alta i l’altre al Centre) i que podeu trobar els dimecres a la Creu Alta i els dijous al Centre als seus locals respectius.

Contacte: teixitdelaterra@gmail.com
Web: teixitdelaterra.125mb.com