V Trobada de Casals i Ateneus Populars dels Països Catalans, 11 d’abril a Berga

Des de Can Capablanca us volem convidar a la propera trobada de casals i ateneus que es realitzarà l’11 d’abril a Berga. Teixim una xarxa de casals populars arreu dels Països Catalans!

Tot seguit us adjuntem la carta de presentació de la xarxa:

Berga acollirà el dissabte 11 d’abril la V Trobada de Casals i Ateneus dels Països Catalans

 Després que el 2011 es fes a Sabadell la I Trobada de Casals i Ateneus dels Països Catalans a mans del Casal Can Capablanca, i que el Casal Vilanoví de Vilanova i la Geltrú n’agafés el relleu l’any següent, hi donés continuïtat el Terra de Benimaclet i l’any passat acollís l’esdeveniment el Casal Despertaferro de Reus, enguany la Trobada de Casals i Ateneus dels PPCC arriba al Casal Panxo de Berga en una data important per l’entitat, que celebra el seu 15è aniversari.

Així, el proper dissabte, 11 d’abril, Berga acollirà aquesta Trobada que arribant a la cinquena edició es consolida com una cita imprescindible dels Casals i Ateneus dels Països Catalans i que aposta enguany per fer un pas endavant amb un canvi de format pel que fa a les taules de treball, que passaran a ser tallers enfocats a reforçar la formació en aspectes de necessitat compartida per part dels diferents casals i ateneus, així com també es modifica l’horari de la plenària, que passarà a fer-se a primera hora del matí, deixant la resta d’activitats per la tarda.

D’aquesta manera, en un context en què esdevé imprescindible la necessitat de dibuixar quin és el mapa dels casals i ateneus al món i en la lluita per a l’alliberament nacional i la transformació social dels Països Catalans, la Trobada comptarà amb la presència del diputat al Parlament de Catalunya per la CUP, David Fernández, que farà un petit anàlisi sobre la situació actual i la importància de la vertebració dels casals i ateneus en una Xarxa com l’existent.

Un aspecte destacat de la Trobada és que s’emmarca dins la campanya ‘O juguem tots o estripem la baralla’, en homenatge a Ovidi Montllor que enguany fa 20 anys que va marxar de vacances, la qual va tenir el tret de sortida el passat 14 de març a Sabadell. En aquest sentit, es podrà veure una exposició al Casal de Gent Gran de Berga durant el mateix dissabte, i a la tarda, hi haurà actuacions musicals a càrrec de diferents cantautors que versionaran Ovidi a la mateixa Plaça Sant Joan.

La Trobada finalitzarà amb PD’s al Casal Panxo a partir de les 11 de la nit, però abans, a la mateixa Plaça Sant Joan hi haurà un sopar concert a càrrec de Feliu Ventura. Per sopar, es vendran entrepans a 3 euros i l’assistència al concert així com també als actes previs, que començaran a partir de les 7 del vespre, són oberts a tothom i gratuïts.

Per seguir teixint xarxa i amb la mirada posada en aconseguir el màxim de participació possible de Casals i Ateneus dels Països Catalans, es fa una crida massiva a la participació de la Trobada, les inscripcions per la qual estaran obertes fins el dia 4 d’abril i es poden fer a l’enllaç del dossier de treball que s’ha fet arribar als casals i ateneus.  En el mateix sentit, es demana a tots els casals i ateneus que no hagin rebut aquesta documentació que es posin en contacte amb la Gestora de la Trobada a través del correu casalsateneus.ppcc@gmail.com.