Valoració del Curs 2017- 2018 : 1-O, Jordi et volem a casa ja i tot un futur per començar!

Aquest juliol, tanquem un curs intensíssim tant a nivell local com a nivell nacional. L’1 d’octubre va ser un dels moments més increïbles que ha viscut el nostre país en molts i molts anys. L’autoorganització popular i la resistència de la gent van permetre la realització d’un referèndum d’autodeterminació i unes mobilitzacions sense precedents com les del 3 d’octubre o les posteriors dels CDRs.
Malgrat el laberint actual en el qual estem, per la forta repressió, la desorientació i la por, cal seguir lluitant. Des de Can Capablanca treballem des del 2001 per la independència, el socialisme i el feminisme als Països Catalans i així ho seguirem fent fins la victòria.
La lluita nacional no ha estat l’única protagonista aquest curs. Les grans mobilitzacions feministes, contra el patriarcat i el masclisme han estat més potents que mai, denunciant els abusos i discriminacions que pateixen les dones i altres col·lectius i reclamant allò que des del casal sempre hem defensat: una societat feminista i sense cap  tipus de discriminació!
Per això, a nivell local hem treballat incansablement tots aquests mesos amb la mobilització popular, la construcció de contrapoder, la cultura com a eina de crítica, l’oci alternatiu, etc… Seguim, doncs, treballant colze a colze amb els col·lectius del Moviment Popular de Sabadell, la Comissió de Festes Populars, les plataformes unitària de mobilització pel 8 de març, l’1 de maig… I ho seguirem fent amb més ganes!
En aquest sentit, volem agrair-vos la vostra imprescindible col·laboració alhora que demanar-vos un petit esforç més: com més persones siguem col·laborant amb el casal més feina podrem fer, més projectes i més lluites. Com més socis i sòcies siguem, de més recursos disposarem també, per això us demanem que ens ajudeu a seguir creixent i millorant, sou imprescindibles!
Finalment, un record a totes les persones preses i exiliades, especialment al Jordi Cuixart, soci del casal i empresonat des de fa 9 mesos. I una proposta: anem-hi, anem-hi i anem-hi! Perquè només amb l’organització, la constància i la desobediència aconseguirem la llibertat. Per totes elles no pararem fins a aconseguir-ho!
Molt bon estiu i agafeu forces, que el curs vinent seguirem amb més força que mai!

 

Can Capablanca

PD. El restaurant de Can Capablanca tornarà a obrir el divendres 31 d’agost